Сити събуди Реал от вълшебната приказка (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Сити разкости европейския клубен шампион Реал (Мадрид) с 4:1 в контрола пред пълните трибуни на стадиона в Лос Анджелис. Възпитаниците на Пеп Гуардиола бяха под пара в целия двубой и показаха истинското си лице. Красив нападателен футбол от страна на двата тима зарадва очите на феновете, но "белия балет" бе разпилян от дисциплинирания Ман Сити.

През първото полувреме се редуваха множество шансове пред двете врати. Новият страж на "гражданите" Едерсон се превърна в герой със страхотни спасявания. В началото на втората част обаче шоуто с марка Сити започна. Николас Отаменди наниза мрежата на Реал в 52-ата минута след брутална грешка в защитата на "кралския клуб". Последва бързо попадение на Рахим Стърлинг след самостоятелна акция, а до 67-ата минута резултатът вече беше класически. Тогава Джон Стоунс се разписа след подаване на Кевин де Бройне, изиграл феноменален мач.

Гол шедьовър на Брахим Диас покачи цифрите за Сити на 4 и остави горчива утайка за привържениците на Реал. За тях утехата донесе Оскар Родригес в последната минута, който също отбеляза фамозен гол. 

На Реал им предстои предсезонно "Ел Класико" с Барселона на 29 юли в Маями. На същата дата пък Сити ще се изправи срещу Тотнъм.

Вижте по-интересното от двубоя тук: