Пирин чака камерунец до дни

снимка: pirinfc.com

ОФК „Пирин“ готви топтрансфер с камерунец в опит да запълни на пожар пробойните в селекцията, отворени от раздялата с шестима играчи от миналия сезон и едва двамата привлечени заместници. Африканецът се очаква да пристигне в Благоевград най-късно до края на седмицата, а според информация от мениджърските среди иде реч за добре познатия у нас нападател Нджонго Присо. Крилото игра за ЦСКА от зимата на 2012 г. до лятото на2013 г., като записа 33 мача с 4 гола. За него червените броиха около 300 000 евро на кипърския АЕК /Ларнака/. 28-годишният Присо обаче се прочу с няколко грандиозни скандала. Единият гръмна в мач на гости на „Локомотив“/Пд/, когато се развилня на Лаута след обидните скандирания „черна маймуно“ от трибуните, удари играч на смърфовете, а след червения картон, който получи, налетя на бой срещу полицай в тунела и това доведе до задържането му в ареста за 24 ч. Впоследствие отнесе наказание от 7 срещи. Втората му хулиганска проява бе на дербито с „Лудогорец“ на националния стадион, когато също отиде преждевременно под душа още в началото на двубоя и потроши половината съблекалня. Показа си рогата и в Разград през есента на 2013 г. в контролата между лудогорци и тогавашния му румънски тим  „Петролул“. В края на първото полувреме провокира масово меле на терена, след което гостите отказаха да излязат за втората част. В последните няколко сезона се подвизаваше в отбори от Малта, Унгария и Кипър, пише struma.bg.

На „Дъбравска“1 очакват добри новини от Италия, откъдето трябваше да се завърне снощи националът от Симитли Радослав Кирилов, отскочил до Верона да издейства преотстъпването си при орлетата от „Киево“, с който продължава да го свързва дългосрочен договор.

Междувременно от БФС най-после родиха програмата по дни и часове за третия кръг в Първа лига. Хората на Милен Радуканов ще гостуват на „Берое“ на 29 юли /събота/ от 18.45 ч.