Лудогорец започва похода си към групите на Шампионската лига

снимка: БГНЕС

Нов сезон, нови надежди за Лудогорец отново да щурмуват групите на Шампионска лига. Българският шампион гостува от 21:00 часа на Жалгирис в среща от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Това е първият съперник на "орлите" за тазгодишното издание на надпреварата.

Жалгирис е считан за тотален аутсайдер. Определено обаче не може да се гледа като лесен двубоят с тях. Точно за това алармира и треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев. Вчера спецът заяви, че иска отборът му да е безкрайно концентриран за този мач.

Лудогорец започна тотална промяна на своя отбор още от преди една година. Новите в тима бързо се адаптираха. Шампионите успяха да запазят основните си играчи и за тази година. Разградчани привлякоха и нови играчи с идеята тимът да има голяма широчина. Целта пред "орлите" е ясна - групи на Шампионска лига.

Капаните, които се крият с гостуването на Жалгирис не са никак малко. Стадионът на литовския отбор е с изкуствена трева. Това накара Георги Дерменджиев да пренесе последните тренировки на тима върху изкуствена настилка. Треньорът на Жалгирис Валдас Дамбраускас разкри, че е разгадал играта на Лудогорец и е намерил слабости в тактиката им.

"Трудно е Лудогорец да бъде описан с едно изречение. Това е тим, който изглежда, че е съставен от два отбора. От една страна са хора, които мислят само за защитата, а от друга тези, които играят само в атака и не се връщат да помагат в отбрана. Затова понякога играта им изглежда хаотична. Това обаче поставя своите капан, тъй като могат да бъдат доста непредсказуеми", каза спецът, който поясни, че срещу такава тактика контраатаките по крилата са перфектната възможност.

Жалгирис се изложи в последните два сезона, отпадайки от Гьотеборг и БАТЕ Борисов в първия кръг. Затова тази година литовците са безкрайно мотивирани да направят всичко по силите си, за да отстранят родния шампион.