София ще е домакин на международен турнир за свободни агенти

На 4ти и 5ти юли (вторник и сряда) на спортен комплекс „Царско село“ ще се проведе международен футболен турнир за играчи без договор. Турнирът се организира от от ФИФПро (Световният съюз на футболистите) и Асоциацията на българските футболисти.  

Участват тимовете на Гърция, Румъния, Полша и България. Отборите са съставени от играчи, които през изминалия футболен сезон са играли в професионални отбори в своите страни, а сега са свободни агенти и могат да бъдат наети без трансферна сума. Всеки отбор ще играе по два мача, като целта на турнира е играчите да представят своите умения пред футболните специалисти – агенти, треньори и скаути и да си намерят нови отбори за предстоящия футболен сезон.

Очаква се сериозно присъствие на футболни агенти, скаути и треньори от български и чуждестранни клубове, които ще търсят нови попълнения за своите отбори.

Ето и програмата на турнира:

4ти юли  (вторник)

17.00ч.  България – Гърция

19.00ч.  Румъния – Полша

5ти юли (сряда)

17.00ч.  мач за 3-то място между загубилите срещите във вторник

19.00ч.  финална среща между победителите от мачовете във вторник

 

Играят се две полувремена по 45 мин. с неограничен брой смени. При равенство в редовното време се изпълняват по 5 дузпи. При ново равенство се изпълняват дузпи до излъчване на победител.