Челси вади 100 милиона за двоен трансфер от Ювентус по искане на Конте

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Челси Антонио Конте най-сетне реши своето бъдеще и ще остане на "Стамфорд Бридж". Така специалистът се зае със задачата да стяга здрава селекция за следващия сезон, тъй като "сините" ще искат да защитят титлата си в Англия, но и ще опитат да направят нова атака по най-цененият трофей - този от Шампионска лига.

Конте вижда, че Челси не се чувства много добре в защита и реши да не щади средства, за да укрепи отбора в отбрана. Вече няколко пъти италианецът искаше да привлече Леонардо Бонучи от бившия си тим Ювентус, но "бианконерите" отхвърлиха всички оферти.

Емоционалният мениджър обаче няма да се откаже от тази си цел. През миналата седмица Челси отправи оферта и към Алекс Сандро от Ювентус. "Сините" предложиха 52 милиона паунда за бразилския защитник, но италианският шампион отказа.

Сега Челси ще направи нов опит с хитра тактика. Ще извади общо 100 милиона паунда за Бонучи и Сандро.

От Ювентус заявиха, че не искат да продават своите играчи. 

"Не искаме да продаваме. Не искаме обаче да задържаме играчите в отбора против волята им. Ако някой иска да напусне, ние сме готови да договорим сделка. Целта е всички в отбора да се чувстват добре, а ние не искаме да спираме развитието на никой", заяви генералният директор на Юве Бепе Марота.

Именно това мисли да използва Челси, за да съблазни Сандро. "Сините" са готови да му предложат заплата от 160 000 паунда на седмица.