От Лозана врътнаха номер на ЦСКА: Отлагат случаят им

Спортният арбитражен съд в Лозана няма да вземе решение по казуса с участието на ЦСКА в европейските клубни турнири, в рамките на предварително очертаните за това срокове.

ЦСКА очакваше окончателно становище по жалбата си до петък, но това няма да се случи, пише "Тема: Спорт".

"Червеният" клуб сезира международния съд, след като бе изваден от жребия за Лига Европа минути преди неговото начало в понеделник. Това е станало по лично решение на генералния секретар на УЕДА Теодор Теодоридис.

Не е изключено в молбата до КАС да бъде поискано спиране на турнира

"Армейците" бяха заменени от Дунав. Юридическият екип, който защитава правата. на ЦСКА, веднага е подготвил документи за жалба дo КАС, като арбитражът ще дaде окончателния отговор дали "червените" ще играят в Лига Европа, или няма да бъдат допуснати до турнира. УЕФА трябва да се съобрази със съда.

Любопитно е да се отбележи, че до този момент евроцентралата под никаква форма не е съобщила официално защо ЦСКА бе изваден от жребия, какво следва за клуба оттук насетне и за какъв период евентуално няма да може да играе в евротурнирите.

"Спрете да бъдете манипулирани от прости хора!"

Отговорът от КАС ще развърже ръцете на клуба относно селекцията, която в момента е в изчаквателен режим. На база на решението на съда в Лозана "армейците" ще финализират разговорите, които имат за няколко нови играчи.