Дунав се похвали: Ще играем в Лига Европа, получихме писмо от УЕФА

„Дунав“ се завръща в европейските клубни турнир след 42 г. пауза. Жребият отреди съперник на „драконите“ да е Иртиш (Павлодар). Първият мач ще е в далечен Казахстан на 29 юни, а реваншът се очаква да е на 6 юли в на Градския стадион в Русе. Дунав зае мястото на ЦСКА в последните секунди преди да започне тегленето.

„Благодарение на усилената на работа на адвокатския екип, който ни помогна и кореспонденцията ни с УЕФА в часовете, предшестващи жребия, интересите на клуба, футболистите и феновете ни са защитени. Правдата възтържествува и „Дунав“ Русе ще участва в турнира Лига Европа. Вече получихме официално писмо от УЕФА, което да удостовери това. Жребият също бе изтеглен“, коментираха от ръководството.

Ръководството вече започва работа по организацията около срещите.

„Няма как да имаме информация за съперника, защото допреди няколко часа не бяхме сигурни дали ще участваме в турнира Лига Европа. Тепърва ще работим по проучването на „Иртиш“ Павлодар. Иначе отборът продължава подготовката си на лагера в Трявна с двуразови тренировки. Вече се завърнаха и получилите по-дълга почивка Мирослав Будинов и Юлиан Ненов, а утре към нас се присъединява и Самир Аясс, който имаше ангажимент с националния отбор на Ливан“, коментира Веселин Великов.

Припомняме, че през 1975 г. русенският тим също участва в евротурнирите, като побеждава и „Рома“ на своя Градски стадион.