СБОГОМ МОНДИАЛ 2018! Мека България бе наведена от слабака Беларус

снимка: lap.bg

България записа срамна загуба от слабака Беларус с 1:2. Подопечните на Петър Хубчев играчи не знаеха къде се намират срещу непретенциозния си съперник в световната квалификация, играна в град Борисов.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО - ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ТУК

Неадекватните Чорбаджийски и Ники Михайлов направиха 2 фрапантни грешки, които позволиха на беларусите да вкарат 2 гола. За сравнение - досега бившата съветска република имаше 2 попадения за 5 двубоя в група "А".

Чорбаджийски извърши чутовна тъпотия и фаулира Денис Лаптев в 33-ата минута. Сиваков вкара наказателния удар. България пък нямаше нито една ситуацияя пред вратата, която да притесни опонента.

През втората част малко по-смело погледнахме към вратата на домакините, но опасни положения липсваха. Беларус печелеше единоборствата и това даваше предимство.

В 80-ата минута Савицки направи Николай Михайлов за смях. Синът на президента на БФС позволи да бъде прехвърлен отдалеч от Савицки. Вратарят понечи да хване или отбие топката, но не успя. 

Вероятно Ники е свикнал, когато вдигне ръце да щрака с пръсти, като в дискотека и затова опитът му да предодврати попадението бе комичен.

В края на срещата Георги Костадинов, който не играе в Левски, но е титуляр за България вкара почетен гол, който не топли никого.

След края на мача играчите опитаха да се оправдаят с шаблонни обяснения от сорта на "нямахме късмет" и "допуснахме леки голове".