Хубчев: Чака ни мач на физиката, но гледаме в нашата паница

снимка: lap.bg

Селекционерът на България Петър Хубчев даде да се разбере, че очаква много тежки мигове в световната квалификация срещу Беларус утре в град Борисов от 21:45 часа бг време. Немският възпитаник определи домакините като физически много здрав отбор, който е непримирим, а и доста техничен.

"Всички са здрави, което е и най-важно за нас. Тук сме с ясното съзнание, че ни очаква тежък мач срещу здрав физически отбор. Дано да сме успели да предадем това чуство на футболистите. Наясно сме как ще започнем утре, с уговорката, че имаме още една тренировка. Като казах физически много добре подготвен отбор, не е само това. В София почувствахме, че Беларус има много добри технически футболисти.

Интересува ни нашият отбор, нашата постройка в мача. Като цяло горе-долу знаем как ще играем. Смятам, че футболистите от Беларус искат да излязат от своята ситуация с победи и ще са мотивирани. Готвим се и ние. Като цяло Беларус разчитат на физическата мощ, здравите единоборства. Нашата подготовка беше насочена върху поведението и групирането на нашия отбор", довери българският наставник.

"За мен това са най-добрите футболисти в България. Има още десетина играчи, които наблюдаваме и попадат в нашето полезрение. Ако изключим вратаря Владо Стоянов, смятам, че това е оптималният състав на България. Това е мнение на треньорския екип, който в момента води националния отбор.Сигурно има и по-различни мнения, но нашият щаб е твърдо убеден в това", добави бившият защитник.

"Ситуацията в групата? С оглед на коментарите след жребия има три изявени фаворита: Холандия, Швеция и Франция, но като погледнем точките, виждаме, че отборите са четири. Не правим дълги планове. Играем за следващия мач, но нека първо мине той. Аз съм оптимистично настроен. Иначе нямаше въобще да се кача в самолета", каза още Хубчев.