Звезда на Юве в полезрението на Конте

Мениджърът на Челси Антонио Конте е вперил поглед в звездата на Ювентус Алекс Сандро, съобщи Daily Star. Според източници, изглежда че офанзивните и отбранителни способности на бразилския национал са хванали окото на италиански специалист, с цел да подсили „сините” за предстоящата кампания.

Смята се, че от „Стамфорд Бриджд” ще отправят оферта към Алекс Сандро, след като бъде даден старта на трансферния прозорец. Това би означавало, че схемата в играта на шампионите вероятно би се променила, като от носещата успех конфигурация 3-4-3, Конте ще заложи на любимата си 4-2-4.

Потенциално подписване с 26-годишния футболист би увеличило тактическата гъвкавост на „сините”, с което италианският специалист ще атакува опонентите си.

Сандро е оценен на 45 милиона паунда от Ювентус, като с "бианконерите" защитникът стана два пъти шампион на Италия, има два спечелени финала за Купата на Италия и стигна до заключителната фаза на Шампионска лига през тази година, където "Старата госпожа" отстъпи пред Реал Мадрид с 1:4.