Страхотно! България ще е домакин на Суперкупата! Реал и Юнайтед ще ритат в Скопие

снимка: Инстаграм
Носителят на Суперкупата на Европа за 2017 г. ще бъде определен с мач, който ще се играе на стадион „Филип II Арена“ в Скопие. Информацията бе съобщена официално на сайта на Европейската футболна федерация. Престижното отличие ще стане притежание на победителя в мач между Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед.
 
Испанският гранд си заслужи място в Скопие с бой на Ювентус с 4:1 във финала на ШЛ. "Червените дяволи" пък се справиха с Аякс с 2:0 в решаващия мач в Лига Европа.
 
Срещата е планирана за 8 август. Това е първият финал на клубно първенство, който ще се проведе в Македония, уточняват от UEFA. Стадионът в Скопие беше модернизиран и вече е с капацитет 33 460 места. След ремонта той беше открит на 12 август 2009 г. с приятелска среща, в която македонците загубиха с 2:3 от Испания.
 
Все още Европейската футболна централа не е определила цените на билетите за предстоящия мач. Суперкупата за 2016 г. се игра в норвежкия град Трондхайм. Тогава билетите бяха разделени в три ценови категории - 50, 90 и 150 евро. 
 
Очаква се близостта на Скопие до България да амбицира доста нашенци да гледат големия мач на живо.