ВЕЛИК РЕАЛ ПРЕГЪРНА 12-АТА СЛЕД РЕЦИТАЛ СРЕЩУ БЕЗПОМОЩЕН ЮВЕ! CR7 С 2 ГОЛА, КАЗЕМИРО УБИ БУФОН

снимка: marca.com

Реал Мадрид спечели 12-ата си Купа в Шампионската лига. "Кралете" напълно заслужено биха с 4:1 Ювентус във финала, който се игра в Кардиф и прегърнаха Ушатата. Кристиано Роналдо заби два гола, а Каземиро забоде свирепа тупалка от над 35 метра, с която разплака легендата Буфон и тифозите. За "Старата госпожа" отбеляза Марио Манджукич с фамозно изпълнение.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ СБЛЪСЪКА В УЕЛС НА ЖИВО - ВИЖТЕ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ТУК

Това бе 64-а поредна среща, в която Реал вкарва поне 1 гол. Първият гол на CR7 бе под №500 в ШЛ за мадридчани. Торинци пък губят седми финал в турнира, като имат едва два спечелени.

Мачът стартира равностойно и отначало двата тима се хвърлиха в атаки за кеф на 66 000 зрители на "Милениум Стейдиъм". 

Пръв удари "белия балет". Хубава размяна на пасове между Карвахал и Роналдо завърши с прекрасен гол на португалеца в 20-ата минута с десния крак по диагонала.

Бианконерите отвърнаха бързо с фамозно попадение на Манджукич. Той овалдя топката във въздуха и от около 18 метра прехвърли Навас с нещо средно между странична и задна ножица.

През втората част на терена обаче имаше само 1 тим. Този на великия Реал М. Мощният натиск на испанците се увенча с успех в 51-ата минута. Тогава Каземиро стреля изненадващо от над 35 метра. Буфон не се намеси никак убедително, но имаше и рикошет.

Всичко свърши в 64-ата минута. Тогава Модрич центрира от аут линията, а хищникът Роналдо дебнеше и довърши "Старата госпожа".

Малко преди края на мача червен картон набързо си изработи резервата от Юве Куадрадо.

Резервата на Реал Асенсио оформи крайното 4:1 в 90-ата минута, с което даде старт на празненствата за привържениците на "белия балет".