Феновете на Левски на протестен тур из улиците на София

снимка: БГНЕС

Ултрасите на Левски подготвят протестен тур из улиците на София. Причината - нареденият от БФС бараж с Верея тази неделя. На "Герена" продължават да се гневят на решението да играят допълнителен мач за турнирите, а заелият място зад тях в таблицата Дунав (Русе) да се класира директно за надпреварата. Това вбеси и феновете на клуба, които се събират за поход в столицата, пише "Труд".

"Всички заедно, обединени в каузата на най-големия български отбор, за да покажем, че така повече не може! На стадиона няма да се влиза, а вместо това ще се разходим из улиците на нашия град, за да покажем, че вече няма да търпим гаврата със закони, правила и морал!", пишат феновете от Националния клуб на привържениците в специално създадено събитие в една от социалните мрежи. 

Само за вчера следобед над 500 души потвърдиха, че ще се включат в протестния тур. А футболен клуб Левски също зове за промяна на решението на родната централа.

"Нарушават се нашите права, но и тези на Дунав. Погазват се законите на УЕФА, а по този начин се нанасят и значителни финансови вреди на клуба, както и нарушаване на спортно-техническия процес на отбора", пишат от "Герена" в декларация.

От Левски дадоха време на БФС да коригира първоначално взетото решение и насрочването на бараж между "сините" и Верея до края на работния ден вчера. Отговор от централата не последва и от "Герена" отсякоха: "Ще играем бараж, защото не се страхуваме! Носим името на Левски, ние сме отборът, който играе по правилата, дори когато другите ги нарушават."