Барса се теши с Купата на Краля в последния мач на Лучо и на Калдерон

снимка: БГНЕС/EPA

Барселона изпълни план минимум за сезона като спечели Купата на Краля. Финалът срещу Алавес бе спечелен с 3:1. Срещата на "Висенте Калдерон" ще се запомни с 2 знакови неща. Първото е, че двубоят бе последен изобщо футболен мач на стадион "Висенте Калдерон", защото Атлетико М се мести в нов дом. Второто е, че Луис Енрике се сбобува с треньорския пост при каталунците с трофей. 

всичко най-интересно в сблъсъка се случи през първата част. Баските от Витория се хвърлиха здраво за кеф на 25 000 техни фенове в Мадрид. Стигна се до остри влизания в краката на звездите от Каталуния, които не пропускаха шанс да се въргалят по терена и да искат обяснение за по-свободната игра, която реферът пусна.

Алавес имаше чудесна възможност да поведе в 27-ата минута след голяма грешка на Пике. Гредата обаче спаси Барса, а топката се разходи по голлинията.

В 30-ата минута Неймар подаде на Меси и Бълхата с хубав фалцов удар изведе фаворита напред е резултата. Само 3 минуто по късно Тейо Ернандес изравни. Той вкара след перфектно изпълнение на фаул встрани от вратата.

В продълженията на първата част дойде и развръзката. Неймар и Пако Алкасер отбелязаха и интригата изчезна, а Барса през втората част просто удържа преднината си.

Така каталунците донякъде се утешиха след слабия сезон, но със сигурност Купата на Краля не е извинение пред феновете, които очакваха много повече от мега звездите на "блаугранас".