В Дортмунд няма да се спи - Борусия вдигна Купата (ВИДЕО)

снимка: Инстаграм

След три последователни загубени финала за Купата на Германия, Борусия Дортмунд най-сетне успя отново да триумфира в надпреварата. Във финала на Олимпийския стадион в Берлин „жълто-черните” се наложиха с 2:1 над Айнтрахт Франкфурт.

Двубоят в германската столица бе много интересен, а в крайна сметка по-класният отбор успя да стигне до трофея, който слага чудесен край на противоречив сезон, в който момчетата на Томас Тухел преживяха и ужаса на бомбената атака по автобуса на тима.

Резултатът в Берлин бе открит още в 8-ата минута след перфектна солова акция на младата звезда на Борусия Усман Дембеле. Французинът направи самостоятелен пробив в наказателното поле, след което преодоля вратаря Лукас Храдецки с удар под напречната греда от много малък ъгъл.

Голът обаче успокои „жълто-черните” и в следващите минути техните съперници заиграха по-добре. Така сякаш заслужено се стигна и до изравняването в 29-ата минута. Той дойде след прекрасна отборна комбинация, при която Мият Гачинович асистира на Анте Ребич, който с прецизен изстрел по земя реализира за 1:1.

В края на първото полувреме „франките” бяха близо и до пълния обрат, но удар на Харис Сеферович удари левия страничен стълб.

На почивката Томас Тухел направи необходимите корекции като извади от игра Марко Ройс и Марсел Шмелцер, а вместо тях влязоха Кристиан Пулишич и Гонсало Кастро, пише Гонг.

Това явно доведе до нужния резултат, защото Дортмунд заигра по-добре и започна да поглежда доста по-често към вратата на съперника.

В 64-ата минута като по чудо Пиер-Емерик Обамеянг се размина с великолепно попадение. Той засече по великолепен начин със странична ножица центриране в наказателното поле. Топката отиваше към вратата, но Марко Фабиан успя със сетни усилия да отклони топката, която след това срещна гредата.

Малко след това обаче Градецки извърши нарушение в наказателното поле и съдията Дениз Айтекин отсъди бялата точка. Зад топката застана именно Обамеянг, който този път бе безпогрешен, реализирайки за 2:1, което бе и неговото попадение №40 за сезона.

До края на мача Борусия умело контролираше случващото се на терена, а 5 минути преди края габонецът можеше да вкара още един гол, но топката отново срещна страничния стълб.

И в добавените 4 минути обаче Айнтрахт не успя да затрудни Роман Бюрки, а финалният сигнал на Айтекин отприщи емоциите сред футболисти и фенове в жълто и черно.