Форбс отсече: Роналдо е най богат с 93 милиона долара, Меси и Неймар му дишат прахта

Мега звездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси са начело на класацията на авторитетното списание "Форбс" за футболистите от целия свят с най-големи доходи през изминалия сезон. Според публикацията, размерът на доходите на двамата футболисти се увеличава с всяка изминала година в геометрична прогресия.

Кристиано Роналдо е на върха на класацията за четвърта поредна година.

След класирането на финала на Шампионска лига и спечелената титла в Примера дивисион, Кристиано Роналдо има ежегодни доходи от 93 милиона долара. 58 милиона от тях са от заплата и бонуси получени от Реал Мадрид. Сумата изглежда астрономическа, ако се погледне десет години назад, когато списъкът на футболистите бе оглавяван от Роналдиньо.

За сравнение бразилецът имаше доходи от 29,5 милиона долара, което с една трета по-малко от приходите на Роналдо. За периода от десет години футболът изживя истинска революция във финансово отношение.

Лионел Меси е на второ място в класацията на „Forbes“ с касирани 80 милиона долара.

50 милиона са получени от Барселона, а останалите от рекламни договори и спонсорства. 

Бронзов медалист по годишни доходи е бразилецът Неймар - също от Барселона.

Той обаче печели значително по-малко от съотборника си - "само" 15 милиона е възнаграждението му от Барселона, а 37 милиона е общата му годишна печалба.

В челната десетка попадат още Гарет Бейл (Реал Мадрид), Златан Ибрахимович (Манчестър Юнайтед), Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед), Луси Суарес (Барселона), Серхио Агуеро (Манчестър Сити) и полузащитниците на Реал и Манчестър Юнайтед - съответно Хамес Родригес и Пол Погба.

Догодина, когато е измине по 1 цял сезон в Китай - със сигурност в класацията ще попаднат и играчи, състезаващи се в Азия.