Шадраванът пред Общината в Пловдив бликна в жълто в чест на Ботев (СНИМКИ)

галерия:

Голяма еуфория имаше тази вечер в Пловдив, предаде репортер на Sporta.bg от епицентъра на събитията. Феновете на Ботев празнуваха заедно с играчите и шефовете на клуба заоюваната вчера Купа на България. Първо в 17.30 открит рейс с футболистите е трофея се отправи към Общината. Из улиците на Пловдив возилото бе съпровождано от стотици бултраси, които не спряха да пеят песни на победата.

Час по-късно шествието стигна до Общината на пъпа на града. Там вече се бяха дислоцирали над 10 000 с жълто-черни шалчета и фланелки. Лееше се бира, хората се прегръшаха - всички бяха в приповдигната настроение.

Отборът се качи с Купата на балкона на Общината, където показа на множеството трофея. Всеки играч вдигна поотделно Купата и бе съпроводен с оглушителни възгласи.

След това футболистите слязоха с трофея сред феновете, за да могат и те да се докоснат до него. 

Кулминацията бе на нарочно построена сцена. На нея футболистите се качиха и чуха приветствени слова от шефове, деятели и други. 

Купонът завърши с мощна заря, а бултрасите наводниха заведенията около центъра на града, за да празнуват втора поредна нощ. 

Любопитен детайл бе, че шадраванът пред Общината бликна в жълто за кеф на феновете. Прекалил с алкохола зевзек дори нагази във водата и си доля галон с бира - директно от шадравана. След това надигна шишето и отпи. 

4165925

4165923

4165922

4165925

4165929