SPORTA.BG НА ЖИВО! Финалът за Купата - Лудогорец-Ботев 1:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

галерия:

КРАЙ! "Жълто-черна" радост в София! Ботев е новият носител на Купата на България! 

- 92-а минута! Драмата е пълна! Фернандо Виана влезе в края на мача, но успя да си изработи два жълти картона и бе изгонен.

- 85-а минута! Нов шанс за Лудогорец. Кафу стреля, но Чворович изби с крак.

- 80-а минута! ГООООООООООООООООЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ! Кешеру върна Лудогорец в мача със страхотен удар.

- 73-а минута! Лудогорец така и не може да сътвори нещо интересно пред врата на Ботев.

- 52-а минута! ГОООООООООООООООООООООООООООООООООЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ!!! Вутов прати бултрасите в екстаз! Косоко центрира страхотно, а Антонио Вутов засече топката и я прати във вратата на Лудогорец - 2:0 за Ботев.

- 49-а минута! Страхотен шанс за Лудогорец. Вура стреля опасно, но Чворович спаси по невероятен начин.

Начало на втората част.

4165891

4165890

- Зоркото око на Sporta.bg забеляза, че бившият кмет и настоящ депутат Славчо Атанасов направо полудя след някои отсъждания на рефера Никола Попов. Политикът дори захвърли сакото си на земята от яд.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ. Ботев води с 1:0.

4165888

- 44-а минута! ГОООООООООООООООООООООЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ! Ботев вкара на Лудогорец. Омар Косоко вкара за 1:0. Страхотна контра атака, от която Вутов се възползва. Спря се на границите на наказателното поле, върна топката назад, а тя стигна и до Косоко, който с прецизен шут вкара. На терена дори нахлуха фенове на Ботев. Наложи се полицията в влезе и да върне феновете в секотра.

- Косоко отпразнува голо с тениска, която бе специално изработена в памет на Георги Георгиев - Челсито.

4165887

- 36-а минута! Невероятен шанс за Ботев! Неделев направи страхотен пас към Балтанов, но капитанът нямаше късмет и удари гредата.

- 34-а минута. Нарушенията са основна част от играта и на двата отбора до момента в мача.

4165885

- 17-а минута! Страхотен шанс пред Ботев. Вутов получи дълъг пас зад гърба на отбраната на Лудогорец, но стреля встрани.

- 15-а минута! Играта загубя и все нарушенията стават все по-често.

- 3-а минута! Първият шанс в мача се откри пред Омар Косоко. Играчът на Ботев обаче прати топката над вратата.

- За Лудогорец това е шанс за трети дубъл, а за Ботев трофеят ще означава и сигурно място в евротурнирите. Двата отбора играха преди три години финал за Купата, а Лудогорец спечели с 1:0 в Бургас.

НАЧАЛО НА БИТКАТА ЗА ТРОФЕЯ! Финалният мач за Купата на България вече започна.

4165878

4165876

- Въпреки дъжда, който се излива над София, феновете на Ботев вече от един час са на стадиона и започват да пълнят сектoра си.

4165875

Лудогорец пристигна на "Васил Левски". Автобусът на "орлите" точно в този момент паркира на националния стадион, а зад тях с полицейски ескорт пристигнаха и три автобуса с фенове на шесткратния шампион на България, виде репортер на Sporta.bg. Явно органите на реда са изискали това да се случи по този начин, тъй като около стадиона е пълно с фенове на Ботев. "Канарчетата" обикалят центъра на София и явно от Разград се притесняват техните привърженици да не изядат някъде боя. "Жълто-черно" море има и около входовете на Сектор "Г", от където ще влизат феновете на Лудогорец. 

Минути след това пък пристигна и автобусът на Ботев. Около 20-30 фена на "канарчетата" изскочиха на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", за приветстват своите любимци.

4165873

Феновете на Ботев направиха шествие около стадиона. С песни и знамена едни от най-лудите хулигани вдигнаха центъра на София във въздуха с мощни викове. Тези привърженици са в София още от 11:00 часа.

4165874

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Днес от 18.30 часа на Националния стадион е големият финал за Купата на България. До заветния двубой достигнаха Лудогорец и Ботев.

SPORTA.BG ЩЕ СЛЕДИ НА ЖИВО ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД СБЛЪСЪКА!

РЕПОРТЕР И ФОТОГРАФ НА SPORTA.BG ЩЕ СНОВАТ НЕУМОРНО ИЗ БОРИСОВАТА ГРАДИНА, А ПОСЛЕ И НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" В ОПИТ ДА ВИ ПОДНЕСАТ ИНТЕРЕСНИ ПОДРОБНОСТИ

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК

КОЕФИЦИЕНТИ

Букмейкърите определят за сигурен победител Лудогорец. Коефициент за успех на разградчани в редовното време се котира с 1,20. Равеният е оценен на 6.00, a триумф на "канарчетата" е със ставка от цели 11.00.

4165868

ИСТОРИЯТА

Лудогорец и Ботев се срещнаха на този етап от турнира преди три години, когато разградчани спечелиха с 1:0 в Бургас. Сега “канарчетата” се надяват на реванш, но задачата им изглежда доста сложна срещу хегемона от Делиормана.

Свата съперника до момента имат по две купи във витрината си и днес един от двата тима ще вземе третото си отличие от този турнир. За пловдивчани обаче триумфите в тази надпревара са доста назад в историята – през 1962 и 1981 година, докато разградчани спечелиха през 2012 и 2014 година. Друг любопитен факт е, че един измежу Николай Киров и Георги Дерменджиев ще стане 50-ият треньор, който печели купата.

Лудогорец е тотален доминант в първенството през последните шест години, но за Купата на България отборът не е чак толкова убедителен. Днес “орлите” обаче се надяват да демонстрират, че в момента са с класа над останалите отбори у нас и да спечелят третия си дубъл в своята история.

В същото време обаче за Ботев това със сигурност е мачът на годината. Евентуален триумф днес ще бъде помнен дълго от феновете на “канарчетата”. Освен това той ще гарантира на тима участие в Европа през следващия сезон.

4165869

ФЕНОВЕТЕ

Макар да изостават в определени отношения в спортно-технически план, пловдивчани със сигурност превъзхождат съперника по един показател – в публиката. Днес се очакват над 10 000 привърженици в жълто и черно да присъстват на стадиона и да подкрепят отбора си от първата до последната минута. От Разград пък се очаква да присъстват не повече от 2000 души.

През сезона двата тима се срещнаха на два пъти в Първа лига. И в двата мача Лудогорец записа убедителни победи. Още в първия кръг разградчани спечелиха на свой терен с 4:1, а след това записаха и нова победа с 3:1 в Коматево.

СЪСТАВИТЕ

В състава на Ботев няма никакви сериозни кадрови проблеми. Треньорският щаб ще разчита на най-доброто, с което разполага и на вратата ще започне Георгиев, а пред него в отбрана ще действат Панов, Терзиев, Генчев и Марин. Меледже ще е в ролята на опорен халф, а в средата на терена играта ще градят Косоко и Балтанов. Неделев и Вутов ще оперират по двете крила, а на върха на атаката ще започне Виана. При положение, че Вияна се окаже, че не може да започне мача, на негово място ще видим Бризола.

В същото време в Лудогорец имат някои проблеми, като мачът със сигурност пропускат контузените Джоди Лукоки, Йордан Минев, Владислав Стоянов и Витиня. В тяхно отсъствие на вратата ще започне Ренан и Сисиньо, Моци, Паломино и Натанаел в защита. Дяков и Кампаняро ще действат като дефанзивни халфове, а Марселиньо ще е в ролята на плеймейкър. Кешерю ще води атаката, а подкрепа по крилата ще му оказват Кафу и Вандерсон.