Моу: В главите и сърцата ни са само жертвите на атентата

снимка: БГНЕС/EPA

"Няма как да изкараме от главите и от сърцата си жертвите и техните близки. Знам, че хората от Манчестър ще се обединят, за да преодолеят този тежък момент", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо преди днешния финал на Лига Европа.

В нощта на 22 май в британския град загинаха 22 души и други 59 бяха ранени в бомбена атака след края на концерта на Ариана Гранде в "Манчестър Арена".

Вчерашната тренировка на "червените дяволи" започна с минута мълчание в памет на жертвите, а официалната пресконференция на Моуриньо бе отменена. Той все пак каза няколко думи пред официалния сайт на клуба.

"Всички сме изключително тъжни, заради трагичните събития. Няма как да изкараме от главите и от сърцата си жертвите и техните близки. Ние имаме да свършим работа и ще се опитаме да я свършим в Швеция. Жалко е, че няма да можем да отидем за мача с обичайното настроение, което винаги имаме преди мачове. Не съм от много време в този град, но знам, че хората от Манчестър ще се обединят, за да преодолеят този тежък момент", каза португалецът.