Феновете на Барса да не четат! Реал записа немислим рекорд и купонясва диво (ВИДЕО)

снимка: официална Фейсбук страница на Реал Мадрид

Немислим рекорд постигна Реал Мадрид, който триумфира с 33-а титла в Испания. С победата си с 2:0 при гостуването на Малага "кралете" имат поне по един вкаран гол във всеки един от 38-те кръга в Ла Лига през кампанията. Страхотно постижение, което досега нямаше аналог в тази страна.

Постижението стана факт във втората минута на срещата с Малага, когато супер звездата Кристиано Роналдо откри резултата, водейки мадридистите към бленуваната купа.

Впрочем, "белия балет" е вкарал поне по 1 попадение в 64 поредни мача във всички турнири и застрашава още по-впечатляващ рекорд. А именно този на бразилския Сантос. По времето на Пеле тимът има период, в който се е разписвал 74 поредни срещи във всички турнири.

Иначе футболистите, служителите и щабът на Реал го удариха на див купон още на стадион "Ла Росаледа" в южна Испания. Веднага след края на мача те подивяха от радост и я изразиха по бурен начин. 

По същото време в столицата Мадрид феновете на Реал стартираха мощни празненства. Те заляха улици и площади, веейки шалове и пеейки песни за любимия си клуб.

Чудесният сезон за "кралете" може да се превърне в златен дубъл, ако на 3 юни бъде сломен Ювентус във финала на Шампионската лига.