Ливърпул и Сити са в ШЛ, Арсенал е аут

снимка: БГНЕС/EPA

Ливърпул удари изпадналия Мидълзбро с 3:0 в последна среща от Висшата лига и така финишира на заветната четвърта позиция в крайното класиране. Позагубилият блясък в последните години гранд се завръща в Шампионската лига за кеф на многобройните си фенове на Острова и по света..

Ливърпул бе напът да се издъни гръмко в края на сезона, защото влезе в срещата в серия от три мача без успех, които застрашиха участието на тима в ШЛ. Головете за мърсисайдци вкараха Жоржиньо Вайналдум (45), Филипе Коутиньо (51) и Адам Лалана (56). Иначе казано в рамките на 10-ина игрови минути Ливърпул си свърши работата и мениджърът им Юрген Клоп се впусна в типичните си спринтове от радост и целувки за подопечните му играчи.

В ШЛ ще играе и Манчестър Сити. "Гражданите разгромиха с 5:0 домакина Уотфорд и завършиха трети. Губещ в цялата ситуация се оказа Арсенал. "Артилеристите" завършиха силно сезона с поредица от победи, но това с еоказа недостатъчно. Лондончани за сефте от много години няма да са част от най-добрите в Европа. Арсенал би с 3:1 вкъщи Евертън, но остана на точка зад Ливърпул.