Тотнъм се сбогува със своя дом, шамарейки Юнайтед! Бербо бе в ложите, слезе и на терена

снимка: Туитър

След 117 години, 8 месеца и 10 дни Toтнъм се раздели "Уайт Харт Лейн". "Шпорите" се сбогуваха със своя дом с победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед в среща от 37-ия кръг на Висшата лига. Двубоят бе наблюдаван на живо от куп легенди на лондонския тим, сред които беше и Димитър Бербатов.

Срещата започна по перфектен начин за домакините, които поведоха в резултата още в 6-ата минута. Точен беше Виктор Уаняма, който засече с глава центриране на Дейвис. Това бе и единственото попадение за първата част.

Малко след почивката Хари Кейн удвои. Нападателят на Тотнъм засече на близката греда центриране от фаул на Ериксен и не остави шансове на Де Хеа.

В 71-ата минута Уейн Рууни върна интригата в мача. Английският национал засече отблизо подаване на Марсиал и намали. Това бе и последното попадение в мача.

С този успех Тотнъм си гарантира второто място в крайното класиране с актив от 80 точки, докато Юнайтед остава шести - на седем точки от четвъртото място. "Червените дяволи" имат да изиграят още два мача в Премиър лийг.