Конте: Ние постигнахме нещо велико този сезон

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Челси Антонио Конте загуби ума и дума, след като неговият тим грабна шампионската титла на Англия. Италианският спец благодари на своите играчи, след като влезе и в друга Класация. Той е едва четвъртият мениджър, който печели титла в първия си сезон. Преди това са правили Анчелоти и Моуриньо отново с Челси и Мануел Пелегрини с Ман Сити.

"Това е велико постижение за играчите. Искам да им благодаря за огромната отдаденост през сезона, показаха ми колко са амбицирани за постигнат нещо голямо. Трябва да бъдем щастливи за всичко, което сторихме през този тежък сезон. Не ми беше лесно да дойда в Англия и да свикна с местните традиции и езика, както и да стимулирам играчите след един неуспешен сезон. 

Постигнатото от нас не е до късмет. Сега остана купата на Англия. Във всеки мач имам чувството, че се намирам на терена с играчите. Показвам страст и желание да бъда на терена. Просто съм си такъв. В настоящето, в миналото, аз винаги съм с моите момчета и в хубави, и в лоши моменти. Спечелихме тази титла заедно", заяви Конте.