Горчив хап за Ганчев! ЦСКА 1948 лепна грозно петно върху Литекс

Четвъртодивизионният ЦСКА 1948 изненадващо за мнозина тресна Литекс с 2:1 в полуфинал за Купата на Аматьорската футболна лига. Така създаденият миналата година от "армейски" фенове клуб лепна петно върху амбициозния ловешки тим, който след 3 месеца ще рита в профи футбола. Литекс води убедително в трета дивизия и има в състава си куп опитни играчи. Сред тях личат имената на Искрен Писаров, Георги какалов, Атанас Курдов и други. Треньор на тима пък е легендата Живко Желев.

Със сигурност загубата ще ядоса здраво Гриша Ганчев, сина му Данаил и водещия се на хартия за собственик на Литекс - Величко Дихонов. Причината е, че ЦСКА 1948 мъти яко водата около ритащия в елита ЦСКА-София и претендира да играе на Армията, вместо тях.

Скандалите по оста Гриша Ганчев-Кирил Домусчиев също бяха в основата на повишеното напрежение преди полуфинала за АФЛ. Публична тайна е, че всъщност парите за софисйкия клуб идват от боса на Лудогорец и негови приближени. За перипетиите около търга за активите на фалиралото автентично дружество ПФК ЦСКА АД пък няма нужда да се споменава - те са до болка ясни на цялата футболна общественост...

Мачът между ЦСКА 1948 и Литекс се състоя на неутрален терен - във Враца. След здрава битка и равностойна първа част се стигна до 44-ата минута. Тогава Стефанов бе изведен очи в очи със стража на ловчанлии и го преодоля майсторски.

Това хвърли в делириум около 100-ина фена на софиянци, които се радваха като обезумели, кацнали върху оградата.

В 54-ата минута Спасов навърза няколко защитници на Литекс и хитро насочи кълбото в мрежата за 2:0 за ЦСКА 1948.

Почетното попадение за Литекс отбеляза в 78-ата минута Костов, но символичните гости нямаха сили да стигнат до реми. След последния съдийски сигнал на елитния рефер Ангел Ангелов футболисти и фенове на ЦСКА 1948 се впуснаха в диво парти.

На финала ЦСКА 1948 ще мери сили с Черноморец (Балчик), който би след дузпи Загорец (Нова Загора) в другия полуфинал.