Магьосникът Бала отново ще вдига Националния стадион на крака! Заедно с Бербо

снимка: pfclitex.com

Живата легенда на България - къдрокосият магьосник Красимир Балъков е поредният футболист, който ще участва в благотворителния мач, организиран от Димитър Бербатов и Луиш Фиго, на Националния стадион "Васил Левски" на 14 юни.

Вижте как Бербо презентира Бала на официалния си фейсбук профил:

"Той е сред магьосниците във футбола. Наричат го и диригент, и гений. Той е типичен представител на рядката порода футболисти – интелигентен плеймейкър. Гордост е, че този изключителен полузащитник е българин, признат по целия свят," написа Бербо за Красимир Балъков. 

И визитката: "Бронзов медалист от световното в САЩ през 1994 г. Избран е в идеалния отбор на първенството заедно с Христо Стоичков. Има 92 срещи и 16 гола за националния отбор. Тръгва от „Етър“ (В. Търново), с който достига два пъти до бронзовите медали в България, а играе и през есента от историческия шампионски сезон на отбора през 1990/1991.  През 1991 преминава в „Спортинг“ (Лисабон), а още през 1992 г. е избран за най-добрия чужденец в португалския елит. Завоюва си статут на легенда на лисабонския гранд. Искат го „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“, но тогавашният бос на „Спортинг“ го определя за безценен. По-късно преминава в „Щутгарт“, където също е със специален статут – печели Купата на Германия, два пъти Интертото, играе финал за КНК. Беше избран за най-добрия играч на „Щутгарт“ в историята."

"Той е и двукратен Футболист №1 на България. Феновете оценяват футболната магия, която създава.  И завинаги ще го свързват с онова незабравимо българско лято на 1994-а…

Красимир Балъков! Очакваме го за звездния мач на 14 юни в София!"