НаКОНТЕният Челси подпечата титлата с класика

снимка: БГНЕС/EPA

Челси разби с класическото 3:0 Мидълзбро и е сигурен шампион на Англия. Воденият от вездесъщия мениджър Антонио Конте тим води със 7 точки пред втория Тотнъм, а до края на Висшата лига остават само 3 кръга. Още този петък лондончани могат да са сигурни в златните медали, ако успеят да бият в гостуването си на средняка Уест Бромич Албиън.

Головете за Челси срещу Боро забиха Диего Коста, Маркос Алонсо и Неманя Матич. Първите двама се разписаха през първото полувреме, а сръбският играч оформи крайния резултат през втората част.

Мидълзбро пък може да се счита за изпаднал от елита на Англия, защото е предпоследен с 28 точки - на цели 7 от спасителния бряг, където се намира Суонси.

Трябва да се отбележи, че играчите и щабът на Боро претърпяха инцидент минути преди мача на "Стамфорд Бридж". Автобусът, който ги караше към стадиона катастрофира и отнесе 2 коли. За тежко постадали при ПТП-то не се съобщава засега. 

Като цяло може да се твърди, че Челси изненада всички този сезон и без да е в ролята на голям фаворит стигна до титла. За нея най-голям принос безспорно има италианският треньор. Антонио Конте се доказа още в дебютния си сезон във Висшата лига и натри носовете на колеги като Моуриньо, Венгер, Почетино, Клоп и Гуардиола.