Барса си го изкара на Реал! Съдията изгони Рамос за симулация на Меси (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Барселона постигна сладка победа над кръвния си враг Реал насред Мадрид в 33-ия кръг на Ла лига. Домакините показаха дух и с човек по-малко зааслужено изравниха в края за 2:2, но Меси ги разплака с попадение в последната секунда на продълженията за крайното 3:2.

"Белия балет" поведе с гол на Каземиро и бe напът да затвърди кризата в състава на Луис Енрике. Меси и Ракитич обаче наказаха многобройните пропуски на "кралете" и обърнаха резултата. Резервата Хамес Родригес малко преди последния съдийски сигнал хвърли "Сантяго Бернабеу" в екстаз за 2:2. 

Бълхата обаче не бе казал последната си дума и потопи феновете и играчите на Реал в скръб в самия край след образцова атака на "блаугранас".

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВА, ВИЖТЕ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО И ВИДЕ ОТ ГОЛОВЕТЕ ТУК

И двата тима направиха куп пропуски в изключително острия и динамичен мач. Истинско чудо е,че паднаха само 5 попадения. Вратарите сътвориха уникални спасявания.

В крайна сметка домакините предадоха първото място именно на Барса, която е със 75 точки на върха. Реал също има толкова, но е с доста по-лоша голова разлика. Важно е да се отбележи обаче, че "кралете" са все още фаворит за титлата. Те имат да изиграят мач повече - отложеното гостуване на Селта във Виго.

Най-грозният момент се случи минути преди края на редовното време. Тогава Меси симулира след опасно влизане на Серхио Рамос. Съдията се заблуди и показа директен червен картон на капитана на Реал, който побесня от несправедливостта. Видя се, че тази ситиация накрая се оказа от решаващо значение за резултата.