Ботев разплака бебетата на Славия и чичо Венци

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев развинти Славия насред София в 29-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" биха с 3:0 на Националния стадион и не показаха никаква умора от тежкия полуфинал за Купата преди 3 дни, когато драматично надвиха Верея в Стара Загора.

С този си успех пловдивчани си гарантираха на 99 процебта първото място в група "А" на втората шестица в родния елит.

Головете за "жълто-черните" вкараха Косоко в 34-ата и 53-ата, както и Антонио Вутов в 44-ата минути. Гостите бяха пълновластен господар на терена. Те правеха каквото си искат с младата команда на треньора Владимир Иванов-Фугата и президента на "белите" - Венцеслав Стефанов. 

Първият гол тежи на съвестта и на опитния страж на домакините Георги петков, който отби слабо изстрел на Неделев и връхлитащият Косоко с левачката оплете топката в мрежата. В края на първата част Вутов си спря майсторски кълбото в наказателното поле на Славия, после технично преодоля няколко защитници и от упор удвои аванса за Ботев. Точка в спора сложи Косоко. В началото на второто полувреме снажният техничар направи чудесен рейд и отбеляза красиво попадение, което тотално срина психиката на младоците в Славия.

След победата Ботев събра актив от 41 точки и трудно ще бъде мръднат от първата позиция в групата, където са още Славия, Верея и Монтана. "Белите" останаха с 34 точки и ще им се наложи да водят люта битка даващата спасение от изпадане втора позиция в група "А".