Ел Класико - повече от дерби!

снимка: БГНЕС/EPA

В неделя предстои дългоочакваното не само в Испания, а и по целия свят Ел Класико между непримиримите врагове Реал Мадрид и Барселона в Ла Лига. Седмици преди мегадербито мирише на барут. Както винаги, когато сблъсъкът между тези два клуба наближава. Медиите изписаха хиляди статии за това кой футболист е под въпрос за срещата, кой е в по-добра позиция от психологическа гледка точка, какви рекорди могат да подобрят звездите Роналдо и Меси - изобщо всевъзможни статии. Какъв ще е изборът на ръководството на футбола в Испания за съдийски наряд пък е най-коментираната тема преди Ел Класико.

Най-интересното от последните часове обаче е, че  Барселона загуби обжалването срещу наложеното наказание на бразилската си звезда Неймар и така играчът няма да играе на "Бернабеу", което е сериозен минус за каталунците. Решението беше взето от испанската федерация късно снощи.

Бразилецът е наказан за два мача лишаване от състезателни права заради саркастични аплодисменти към страничния съдия на мача с Малага на 8-и април. Към тези два мача се добавя и един мач автоматично заради червения картон, който той получи в този мач.

Неймар не игра при успеха миналата седмица с 3:2 над Реал Сосиедад, но явно ще трябва да гледа от трибуните и срещата с Реал Мадрид. Вторият двубой от наказанието му е на 26-и този месец, когато блаугранас гостуват на осасуна в Ла Лига.

От Барселона тази сутрин обявиха, че ще обжалват вчерашното решение на Федерацията пред местния спортен трибунал и се надяват на положителен развой на казуса до мача с Реал Мадрид в неделя. Шест кръга преди края на първенството каталунците изостават на 3 именно от водача Реал, който има и мач по малко (гостуване във Виго на Селта). След две поредни титли и отпадане от Ювентус в Шампионската лига, каталунците се надяват при гостуването си в неделя да изравнят точките с Реал и да съхранят шанс за трета поредна титла в испания.

Андрес Иниеста призна, че това е последният шанс за Барса този сезон, като явно той забравя, че тимът се класира на финал за Купата на Краля, където съперник ще е Алавес.

„Срещу Ювентус нямахме шанс в определени ситуации, които можеха да ни върнат в битката. За нас това е голямо разочарование, но не ни остава нищо друго, освен да се вдигнем и да отидем на „Бернабеу“, за да спечелим“, надъха се Иниеста.

„В Торино не се справихме добре, но в реванша пробвахме всичко. Благодаря на феновете, които бяха 12-ият ни играч. Съжаляваме, че те няма да могат да продължат да ни гледат в Шампионска лига. Не бяхме на висота в тези 180 минути, но през следващия сезон ще се върнем в борбата за всички трофеи. За дербито в Мадрид мога да кажа, че Реал зависи само от себе си, но в Ел Класико винаги са ставали различен тип мачове. Това е нашата последна възможност. Последният ни шанс след отпадането от Шампионска лига и ще се борим докрай“, обеща Иниеста.

Междувременно стана ясно че, Реал Мадрид се е намръщил на оферта от Ливърпул за Марко Асенсио, която е била за 50 милиона евро, твърдят някои испански медии, сред които и вестник „АС”. "Белият балет" не смята да се разделя с таланта на каквато и да е цена към настоящия момент. Младокът започна да намира място в състава все по-редовно и оставя отлични впечатления с играта си, така че от Кралския клуб виждат в него бъдещето. Самият футболист също не планира да напуска, а да остане и да се наложи в състава. 

Зинедин Зидан е много доволен от футболиста, който макар и да не е титуляр в мачовете, се включва отлично и неслучайно има 9 гола на сметката си през сезона в 29 участия във всички турнири.  Той е считан за потенциален наследник на Хамес в отбора, след като вероятността колумбиецът да напусне остава все по-голяма. Асенсио блесна с попадение дори в мача срещу байерн в ШЛ, когато заби последния пирон в ковчега на баварците за крайното 4:2 в продълженията. 

Така инвестицията на Реал в Асенсио, която бе на стойност 4 милиона евро още в края на 2014-а година, се оказва отлична, защото сега стойността на играча е поне 15 пъти по-голяма.

Логично е и това, че любителите на залозите чакат с трепет Ел Класико. В световен мащаб се очаква на дербито да бъдат заложени над 3 милиарда евро (най-вече в Азия). Sporta.bg си направи труда да проучи кои букмейкъри дават най-високи ставки за различните опции, които предлага подобен сблъсък на титани, какъвто е Реал-Барса. 

Към момента победата за домакините се котира с 2.05, равният е оценен на 4.00, а краен успех за гостите е с коефициент от 3.20. "Оувърът" за 3,5 гола е 1.90, а "ъндърът" при 3,5 гола е 1.80. Все примамливи опции, които си заслужават да бъдат пробвани. Пробвайте bet365 Бонус Код 2017, който не е за изпускане от родните фенове на силните усещания и залозите.