Мадрид пак ще кръстоса шпаги в ШЛ!

снимка: БГНЕС/EPA

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид в последно време са като скачени съдове, що се отнася до ШЛ. Градските съперници отново ще кръстосат шпаги в най-комерсиалния турнир, но този път на полуфинал. Това отреди жребият в турнира на големите, а в другата 1/2-финална двойка остана за Монако - Ювентус.

Първите полуфинални срещи са насрочени за 2 и 3 май, а реваншите ще бъдат през седмицата след това (9 и 10 май). Големият финал ще бъде в Кардиф на 3 юни и ще се играе на Националния стадион на Уелс, като за символичен домакин се счита победителят измежду Монако и Ювентус.

За четвърти път през последните 4 години пътищата на двата мадридски отбора се пресичат в Шампионската лига. Поредицата започна с финала през сезон 2013/2014, когато след продължения Реал триумфира с 4:1 и завоюва 10-ия си трофей в турнира. През следващата година градските врагове се срещнаха в четвъртфинален двубой, който беше решен от един-единствен гол в двете срещи. Тогава в реванша на "Бернабеу" Хавиер Ернандес-Чичарито реализара победно за 1:0 и класира отбора си напред. Най-скорошната среща беше в миналогодишния финал на ШЛ, когато след изпълнение на дузпи "белия балет" отново надви Атлетико.

За Ювентус и Монако това е общо третият път, когато излизат един срещу друг и втората им среща в полуфинал на Шампионската лига. Във всеки един от тези дуели победител излиза съставът на "бианконерите". През сезон 1997/1998 Юве отстранява Монако след победа 4:1 у дома в първия мач и загуба 2:3 в реванша. Преди два сезона "монегаските" отново застанаха на пътя на Юве, който този път ги надигра типично по италиански. Артуро Видал беше точен от дузпа за 1:0 в първата среща, а дори Димитър Бербатов не помогна на Монако и нулевото реми в ответния двубой подпечата отпадането.