Челси и Тотнъм отново смачкаха всички

снимка: БГНЕС/EPA

Професионалната лига на Англия избра традиционния Отбор на годината. Логично в него има най-много играчи на Челси и Тотнъм. Двата отбора водят битка за титлата във Висшата лига и са най-добрите тимове в момента в Англия.

В Отбора на годината има по 4 футболиста и от двата тима. Освен, че Челси води на "шпорите" само с 4 точки, двата отбора играят в събота 1/2 финал за Купата на Англия. Точно в идеалния отбор Челси и Тотнъм завършиха наравно. Иначе един от двата тима ще вдигна титлата и само един ще спори за трофея от ФА Къп.

От Челси очаквано е избрана голямата звезда Еден Азар. Н'Голо Канте пък попадна за втори пореден сезон в Отбора на годината. Двамата са номинирани и за Футболисти на годината за своите страни, а и за Играч на сезона в Англия. Другите две имена от Челси в Отбора на годината са Гари Кейхил и Давис Луис.

От Тотнъм пък Деле Али бе очакван избор. Уникалното му представяне през сезона няма как да остане незабелязано. Хари Кейн също попадна в класацията. Другите двама са Дани Роуз и Кайл Уокър.

Идеалният отбор допълват вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа, халфът на Ливърпул Садио Мане, който няма да играе повече през сезона заради контузия и водачът в голмайсторската класация на Висшата лига Ромелу Лукаку от Евертън.