Реал се разходи по ръба, но сложи прът в баварската машина! CR7 с гол от засада

снимка: БГНЕС/EPA

Реал Мадрид се класира за полуфиналите в Шампионската лига. "Кралският" клуб обаче бе в предверието на ада, защото падна в редовното време с 1:2 от Байерн и възкръсна чак в продълженията, когато разкова гостите с нови 3 гола. Мюнхенци пратиха срещата в допълнителни 30 минути, в които се наложи да играят с човек по-малко. Червен картон десет минути преди края на двубоя видя Артуро Видал.

Хеттрик за мадридчани вкара Кристиано Роналдо. Най-ценното второ попадение на звездата бе от чиста засада, която незнайно как страничният рефер не отсъди.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ СБЛЪСЪКА НА ЖИВО ПО МИНУТИ. ВИЖТЕ ТУК

Реал властваше през първото полувреме, но направи куп пропуски. Такива имаше и за немците.

Последва вихрена втора част. Първо Левандовски откри от дузпа в 52-ата минута, но посе Роналдо изравни с глава в 76-ата. Последва светкавичен и нелеп автогол на капоитана Серхио Рамос, което прати срещата в продължения. Артуро Видал получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко да се мъчат срещу ранения гранд от испанската столица.

Както се и очакваше - "белия балет" не прости на гостите и сложи груб край на участието на баварската машина в най-комерсиалния турнир. Цели 3 гола инкасира Байерн в двете продължения. Два нови гола вкара Роналдо, а един добави резервата - Асенсио. 

Трябва да се отбележи, че вторият гол на CR7 бе от неотсъдена засада, а пасът бе дело на Рамос, който по този начин изкупи вината си.