Аматьорският Литекс издържа цяло полувреме без да пусне гол срещу Лудогорец! Но падна с 0:4

снимка: БГНЕС

Лудогорец разнебити с 4:0 Литекс в Разград в първи полуфинал за Купата на България. Срещата срещу ловчанлии, които са издържани от Гриша Ганчев и сина му Данаил бе повече от важна за домакините, които водят открита война срещу гореспоменатите бизнесмени.

Убедителният успех за "орлите" пък е страхотен подарък за рождения ден на боса на клуба Кирил Домусчиев, който той празнува днес.

Георги Дерменджиев пусна до голяма степен резерви, но това не попречи на Лудогорец да вземе непреодолим аванс срещу аматьорския си опонент. В 62-ата секунда Мисиджан прати топката в мрежата на Литекс за първи път, след като получи чудесен пас от Жоао Паоло. Следващите три гола паднаха в рамките на 8 минути. В 26-ата Кампаняро направи 2:0, в 29-ата Александър Василев вкара и резултата стана класически, а в 34-ата и Жуниор Кишада записа името си сред голмайсторите.

През втората част Лудогорец свали темпото, но пропусна още няколко чисти положения. 

Утре от 19.00 часа е другият полуфинал за Купата между Верея и Ботев. Мачът в Стара Загора ще бъде следен от Sporta.bg от стадион "Трейс Арена", където нашата медия ще има репортер, който ще предава всичко най-интересно преди, по време и след двубоя.