АТЕНТАТ! Взривиха бомби до рейса на Борусия Д, играч пострада! Мачът в ШЛ с Монако е отменен (ОБНОВЕНА)

Очакваният с огромен интерес мач от четвъртфиналите на Шампионската лига между Борусия Дортмунд и Монако е отменен след терористичен акт. 

Официалната страница на клуба в социалната мрежа Twitter съобщи, че е имало инцидент с автобуса на отбора по пътя към стадиона, а един човек е пострадал. По-късно стана ясно, че това е Марк Бартра, който е нарязан от счупени стъкла и се лекува в болница.

И от клуба, и от полицията в Дортмунд потвърждават за инцидента, който се е случил на 10 километра от стадиона.

По автобуса е хвърлено нещо, което е придизвикало експлозията, като полицейските органи вече са започнали разследване дали става дума за преднамерена атака.

ПЪЛНАТА ХРОНОЛОГИЯ ПО МИНУТИ:

- към 21:00 часа - Раненият е испанският футболист Марк Бартра!

- към 21:02 часа - Става дума за взрив в автобуса на Борусия (Дортмунд)!

- 21:04 часа - "Моля изчакайте официалното ни становище, за да избегнем спекулациите и дезинформацията", се казва в становище на полицията в Дортмунд.

- 21:07 часа - "Експлозия има, но тя не е станала факт в самия автобус, а пред хотела, в който беше настанен отборът, в близост до возилото", гласи становище на самия немски клуб.

- 21:09 часа - Марк Бартра е откаран по спешност в болница. Подробности за състоянието му не се съобщават.

- 21:12 часа - "Не можем да отречем нито една версия. Включително и такава за терористичен акт. Изчакайте официалното ни становище", приканиха отново властите в Дортмунд.

- 21:13 часа - По автобуса на отбора е бил хвърлен "предмет, наподобяващ самоделно взривно устройство", пишат медиите в Германия.

- 21:15 часа - До 21:30 ще бъде взето официално решение дали мачът да се състои или не!

- 21:18 часа - Нараняванията на Бартра не са смъртоносни. Информацията е потвърдена от болницата, в която той е настанен.

- 21:20 часа - Двубоят ще бъде отменен. В това са категорични всички немски медии.

- 21:21 часа - Експлозиите са били две. Втората е била по-силна.

- 21:21 часа - Част от средствата за масова информация в Германия съобщават, че до минути ще се доберат до ексклузивни кадри от инцидента.

- 21:22 часа - На стадиона няма бомби. Официално становище на немския клуб. На "Сигнал Идуна Парк" е била направена щателна проверка, която е установила, че взривни устройства не са налични.

- 21:29 часа - Засилено полицейско присъствие пред "Сигнал Идуна Парк".

- 21:30 часа - МАЧЪТ Е ОТЛОЖЕН ЗА УТРЕ! ИНФОРМАЦИЯТА БЕШЕ ПОТВЪРДЕНА ОТ ВЛАСТИТЕ В ДОРТМУНД, КАКТО И ОТ САМИЯ ФУТБОЛЕН КЛУБ!