НА ЖИВО! Титаничният сблъсък Ювентус-Барселона (ВИДЕО): 3:0

- Край на мача - 3:0 за Юве!

- Каталунците не могат да наложат своя стил и рядко си подават повече от 2-3 точни паса. "Старата госпожа" пък дебне за контри и се защитава спокойно.

- ГОООООООЛ - в 55-ата минута резултатът вече е 3:0. Джорджо Киелини засече с глава след корнер и след среща с гредата кълбото пак навести вратата на Барселона. Точно преди корнера Игуаин изпусна сам срещу вратаря.

- Меси бе близо до гол в началото на втората част. Топката обаче му дойде на десния крак, който няма нищо общо с магичния ляв и ударът излезе в аут.

- Край на първото полувреме. 

- Безлична Барса е напълно безпомощна на "Ювентус Стейдиъм"вече почти цяла първа част!

- ГООООООООЛ - 2:0 за торинци в 22-ата минута. Пак Пауло Дибала наказа гостите. Той оплете топката в мрежата след страхотен удар с левачката от границата на наказателното поле. 

- Меси изведе с пас Иниеста сам срещу Буфон, но италианският страж не трепна и спаси изстрела.

- Каталунците леко живнаха, но все още не съумяват да създадат нещо опасно пред Буфон.

- ГООООООЛ - 1:0 за Юве в 7-ата минута. Дибала получи топката непокрит в наказателното поле. Аржентинецът се обърна рязко и с чудесен техничен удар не остави шансове на Тер Стеген. 

- "Старата госпожа" подлага Барса на жестока преса. 

- Начало на мача!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ювентус посреща Барселона в мегадерби от четвъртфиналите на ШЛ. Двубоят е в Торино и стартира в 21.45 бг време.

Sporta.bg ще следи срещата на живо

Гледайте мача на този линк

"Старата госпожа" никога не е губила от каталунците в Италия и са в серия от 21 мача без загуба у дома в евротурнирите и общо 47 във всички турнири. Гостоте ще участват във фазата на четвъртфиналите за рекорден 10-и пореден път.

„Винаги е добре да не допуснеш гол, когато си домакин в първия мач. Срещу отбор като Барселона обаче няма как да се надяваш на два резултата по 0:0 и да спечелиш след дузпи. Обратът им срещу ПСЖ показа, че няма нищо сигурно във футбола. Ще трябва да изиграем два брилянтни мача, за да продължим”, каза Макс Алегри преди сблъсъка.

„Не мога да кажа дали са по-добри, или по-слаби отпреди две години. Имат няколко нови футболисти. Изгледах много мачове на Юве, винаги се опитват да владеят всяка педя от терена”, лаконичен бе Луис Енрике.

Два гола на Гонсало Игуаин донесоха успех с 2:0 над Киево през уикенда, а Юве се е запътил към шеста поредна титла в Серия А. За разлика от тях, Барселона допусна поражение – с 0:2 от Малага, при която Неймар бе изгонен и след която Барса вече е на три точки и с мач повече зад лидера Реал Мадрид.