Ганчев даде задна за обещанието да върне старата емблема! Пробва да замаже с нова юбилейна и Ювентус

снимка: cska.bg

ЦСКА представи днес чрез официалния си сайт нова емблема. Тя е презентирана като юбилейна. По-скоро обаче става дума за отстъпление на Гриша Ганчев от обещанието му да спечели на търг старата и обичана от "армейците" емблема - тази на ПФК ЦСКА АД. Иначе казано - мъките и разделението сред "червената" общност не само няма да приключат, а и ще се задълбочат. 

В комюникето на официалния сайт се прави елегантен опит да се внуши, че не емблемата е най-важното като се дава пример с Ювентус. Що за глупост...

ЕТО КАКВО ШИШАТ ОТ CSKA.BG:

Армейци,

Представяме на вашето внимание новата юбилейна емблема на ЦСКА. По този начин отговаряме на традицията, която се наложи в България, клубовете да създават специални емблеми за своите юбилеи. Само след месец ЦСКА навлиза в своята седемдесета годишнина. За този период завоювахме 31 титли, 20 купи, 4 Суперкупи и играхме три пъти на полуфинал в европейските клубни турнири. Не случайно именно ЦСКА носи прозвището "Убиец на шампиони" с трите елиминации на действащи европейски клубни първенци.

В света има два подхода. Единият е да се направи изцяло нова емблема, както наскоро стори италианският гранд Ювентус. Вторият е да се стъпи на традицията е да се развие настоящата емблема. В ЦСКА винаги е прилаган втория подход при досегашните емблеми. Така правим и сега. Новата емблема съчетава всичко най-добро от съществуващите, като в същото време е по-съвременна. В нея е вложен текст от най-любимата песен на съвременното поколение.

Емблемата е изключително важен символ на клуба, но най-важното за един клуб сте именно вие, привържениците.  Юбилейната емблема е плод на шестмесечния труд на Александър Виденски. Той е внук на живата история на ЦСКА Александър Манов, който от десетилетия е уредник на Музея на спортната слава на ст."Българска армия". Убедени сме, че заедно ще продължим победния ход на ЦСКА в историята и с новата юбилейна емблема ще извоюваме още по-големи вътрешни и международни успехи.