Бразилия на победа от Мондиал 2018 след бой над Парагвай (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Бразилия направи важна крачка към осъществяването на най-голямата им цел в момента - класиране на Мондиала в Русия през 2018 година. "Селесао" победи с 3:0 като домакин Парагвай в мач от 14-я кръг на квалификацията в зона Южна Америка. Така момчетата на селекционера Тите са само на победа от сигурно участие на Световното.

Филипе Коутиньо откри резултата в 34-ата минута, след асистенция на героя в предишния мач срещу Уругвай - Паулиньо, който закова три гола.

Превъзходството на домакините бе осезаемо и само късмет ги раздели от следващ гол.

В 53-ата минута Бразилия получи право да изпълни дузпа, но Неймар изпълни доста глуповато наказателния удар и вратарят на госите Антони Силва спаси.

Неймар се реваншира 10 минути по-късно като вкара гол, след асистенция на Марсело. Именно играчът на Реал закова и третия гол за Бразилия.

Бразилия събра 33 точки 4 кръга преди края на световната квалификация в зона Южна Америка. Вторият отбор в класирането е този на Колумбия, които имат 24 точки. Директно се класират и третият и четвъртият, а там са Уругвай и Чили, които имат по 23 точки. "Селесао" се нуждае от още една победа, за да бъде сигурен участник на Мондиал 2018, тъй като ще събере 36 точки. Това е и максималният брой, който Колумбия може да събере, ако спечели всичките си мачове до края, а Чили и Уругвай могат да постигнат с точка по-малко.