(ВИДЕО) Люта албанска агитка буквално взриви стадиона в Палермо! (резултати от квалификациите)

снимка: БТА/AP

Италия удари Албания с 2:0 в Палермо в световна квалификация. Двете държави биват разделени от малко разстояние и двубоите помежду им винаги са с допълнителен заряд.

И този път не се размина без ексцесии от страна на албански хулигани. Това се случи в мач №1000 на Джанлуиджи Буфон в кариерата му. Италия излезе напред в с 1:0 след гол от дузпа на Даниеле де Роси в 12-ата минута. Още при отсъждането на наказателния лютата балканска агитка хвърли две факли в наказателното поле, хвърлена беше и бомбичка точно преди удара на Де Роси, който обаче не се смути и вкара.

По новите наредби на УЕФА албанските фенове бяха предупредени по озвучителната система на стадиона, но в началото на втората част те пак започнаха истинска канонада с факли и бомби, довела до гъста мъгла от дим над "Енцо Барбера".

37-годишният словенски съдия Славко Винчич прекрати мача и изведе футболистите към тунела до успокояване на обстановката. След около 10-минутно прекъсване мачът бе подновен.

Албанците се държаха добре на терена и имаха своите шансове за нещо повече от ззагуба. Всичко приключи в 71-ата минута, когато Имобиле заби втори гол и успокои страстите.

РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ:

ИТАЛИЯ - АЛБАНИЯ - 2:О

ХЪРВАТИЯ - УКРАЙНА - 1:0

ГРУЗИЯ - СЪРБИЯ - 1:3

ТУРЦИЯ - ФИНЛАНДИЯ - 2:0

ЕЙРЕ - УЕЛС - 0:0

КОСОВО - ИСЛАНДИЯ - 1:2

АВСТРИЯ - МОЛДОВА - 2:0 

ЛИХТЕНЩАЙН - МАКЕДОНИЯ - 0:3

ИСПАНИЯ - ИЗРАЕЛ - 4:1