Чоло: Атлетико М е като девица, която желая още

снимка: БГНЕС/EPA

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне постоянно е свързван с преминаване в друг отбор заради резултатите, които постига на "Висенте Калдерон". Но той няма никакво намерение да си тръгва и направи интересно сравнение за "дюшекчиите". Според него, те са все още "като девица". 

"Стига са говорили за моето бъдеще, защото мечтата ми е да остана тук и да развивам Атлетико по пътя му нагоре. Този клуб е като една девица, виждам много неща за развитие у него. Имаме много млади момчета, които ще дадат много за в бъдеще."

"Все още съм силно развълнуван за всяко нещо в общ план в отбора. Това ме пази жив. Витамините в моя живот са моите играчи и ако начинът, по който те играха срещу Севиля, се повтаря постоянно, как мога да си тръгна от тях?", сподели разпалено Симеоне, цитиран от Гонг. 

Той вече се превърна в истинска легенда за феновете на мадридчани със спечелената титла на Испания в конкуренцията на Реал и Барселона. Това сега изглежда много трудно, но аржентинецът вече е изградил името си. 

"Спечелихме титла, която ще се помни вечно тук. С отбори от класата на Реал и Барселона, най-нормалното нещо е да завършиш на 10-15 точки зад тях. А ние станахме шампиони на "Камп Ноу", докато миналата година завършихме само на три точки зад Барса."

"Като бях млад, гледах с удоволствие как Диего Марадона води Наполи към титлата в ерата на великите и непобедими Интер, Ювентус и Милан. Ние направихме нещо подобно с тази титла, а растем всеки ден като клуб", сподели още Симеоне.