Боримиров заповяда на Жадното да стори нещо много сложно

снимка: levski.bg

Треньорът на Левски Николай Митов трябва да наложи още един юноша в първия състав. Това е изискването на ръководството и по-специално на спортния директор Даниел Боримиров. Шефът каза още в първите часове след завръщането си на "Герена", че иска полека-лека отборът да бъде изграден от собствени юноши и много по-малко, но по-класни чужденци.

В момента с първия състав на "сините" тренират постоянно юношеските национали Илия Юруков, Ивайло Найденов и Станислав Иванов, както и Алекс Боримиров и вратарят Георги Шейтанов. Най-много шансове през сезона до момента получи Станислав Иванов.

17-годишният нападател нашумя още през месец май 2014 година, когато вкара гол на Лацио в двубоя по случай вековния юбилей на клуба. През този сезон Станислав Иванов има пет мача, но с общо 54 игрови минути. До края на първенството обаче младокът ще получава повече шанс за изява.

Той, както Юруков и Найденов, са част от юношеския национален отбор до 19 години, който през следващата седмица ще играе в квалификационния елитен кръг за европейското първенство през 2017 година. Поради тази причина тримата няма да бъдат на разположение на Николай Митов.