35 години от славната екзекуция на Ливърпул в КЕШ! Стойчо Младенов: Благодаря ти, ЦСКА

На този ден точно преди 35 години ЦСКА записа името си със златни букви в историята на КЕШ. През 1982 година "червените" отрязаха главата на действащия европейски клубен шампион Ливърпул. Мърсисайдци спечелиха първият 1/4 финален мач с 1:0 на "Анфийлд". Английският гранд изпита обаче истински ужас пред близо 70 000 на "Васил Левски". ЦСКА успя да победи с 2:0 след продължения и да отстрани шампиона.

В герой за "армейците" се превърна Стойчо Младенов. Живата легенда на клуба закова и двата гола, за да постави Ливърпул на колене.

Младенов си припомни за славните времена и благодари на ЦСКА чрез публикация в своя сайт. Той сложи и снимка, която запечата за вечни времена емоцията от тази епична битка. Прави впечатление, че фотосът има рамка, което означава, че Младенов пази с гордост този спомен.

"Днес е велик и паметен ден! Благодаря ти, ЦСКА! Този ден ще остане завинаги в историята на българския футбол. На този ден победихме великия Ливърпул с 2:0. Благодаря ти, ЦСКА, че ми даде възможност да играя с тези съотборници! Благодаря на тях, че ми дадоха възможност да вкарам двата гола", написа Стойчо Младенов.