Монако стори чудото и показа вратата в ШЛ на Сити и Пеп (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Монако надделя напълно заслужено с 3:1 над Манчестър Сити в мач-реванш в Шампионска лига и се класира на четвъртфиналите в турнира. "Монегаските" паднаха с 3:5 на Острова, но сега стигнаха до резултат, който ги задоволява. Така "гражданите", които бяха фаворити вече са аут от най-комерсиалната надпревара.

Sporta.bg проследи мача на живо - вижте най-интересното и видео от головете тук!

Тимът от Княжеството постигна чутовния успех след попадения на Мбапе, Фабиньо и Бакайоко, а за Манчестър Сити се разписа Сане. Домакините мачкаха по-впечатляващ начин своя опонент през първата част. Домакините бяха напред още в 8-ата минута. Тогава тийнейджърът Килиан Мбапе от упор засече прострелен пас за 1:0. Футболистите на Монако продължиха да доминират и в 16-ата минута сигнал за засада предотврати второ попадение за френския тим. То обаче логично падна в 29-ата минута, когато Фабиньо засече прецизно подаване от Бенжамен Менди и реализира за 2:0.

"Гражданите" на Пеп Гуардиола се появиха преобразени на терена за втората част. Мощният натискна гостите  доведе до няколко чисто положения. накрая Монако рухна в 71-ата минута. Сане бе най-съобразителен след един удар на Стърлинг. вратарят Субашич отби, но там бе сане и не сгреши на празна врата.

Футболистите на Монако обаче нямаха намерение да се предадат и успяха бързо да вкарат трети гол. В 77-ата минута Тома Лемар заби топката в наказателното поле на Сити и Тиемуе Бакайоко вкара за 3:1. 22-годишният Бакайоко отправи хубав удар с глава и направи общия резултат 6:6, с което със сигурност е потопил "небесносинята" част от град Манчестър в сълзи.