ШЛ НА ЖИВО! Реваншът Монако-Манчестър Сити (ВИДЕО+СНИМКИ): 3:1 (КРАЕН)

- Сензацията е факт. Монако изхвърли прехваления тим на Ман Сити от ШЛ. Вдъхновен и много разнообразен бе отборът на домакините, които заслужено сътвориха поредния луд обрат в турнира. След общ резултат 6:6 от двата мача - Монако продължава към 1/4 финалите с повече отбелязани голове на чужд терен.

- 77-а минута - ГОООООООООООЛ - 3:1 за Монако. Бакайоко сен включи при изпълнение на фаул и с глава попари "гражданите". Централният защитник взриви трибуните, които врят и кипят.

- 71-а минута - ГООООООООЛ за Ман Сити - 2:1. Скъпоценното попадение за гостите е дело на Сане. Той отбеляза на празна врата, след като Стърлинг стреля от дистанция и затрудни максимално Субашич. Стражът изби топката със сетни сили, но тя дойде удобна на връхлитащия Сане, който необезпокояван опъна мрежата.

- 2-3 страхотни пропуска направиха играчите на Ман Сити. Вратарят на Монако Субашич се превръща в герой.

- В началото на второто полувреме гостите леко надигнаха глава и поглеждат към вратата на Монако по-смело. Все още обаче те нямат нито едно опасно положение.

- 29-а минута - ГОООООООООООООЛ - 2:0 за Монако! Фабиньо завърши с хубав удар от 15 метра чудесна атака на "монегаските". Френският отбор демонстрира великолепна игра, а англичаните буквално не знаят къде се намират. Съвсем заслужено тимът от Княжеството вече заличи аванса на Сити и вече има предимство заради повече попадения на чужд терен.

- Монако натиска здраво. Домакините са вдигнали оборотите до такава степен, че не се вижда как "гражданите" ще оцелеят!

- 8-ма минута - ГОООООООЛ - 1:0 за Монако. Младият суперталант Мбапе открива резултата. Той се позиционира отлично и засече отблизо топката при прострелно центриране. 

- Единственият тим в Европа, който е вкарал повече голове през настоящата кампания е Барселона, така че командата на Пеп Гуардиола има от какво да се притеснява, въпреки сравнително комфортния си аванс.

- Начало на мача в Княжеството!

Монако посреща Манчестър Сити тази вечер от 21:45 часа в мач-реванш в Шампионската лига. "Монегаските" паднаха с 3:5 на Острова и сега ще се опитат да сътворят сензация срещу "гражданите" на Пеп Гуардиола. 

Sporta.bg ще следи двубоя във Франция на живо

Гледайте сблъсъка тук

Букмейкърите считат мача за равностоен, като леко предимство те дават на английския тим. Коефициентът за победа на гостите е 2.50, този за домакините е със ставка - 2.70, а равният е оценен на 3.90.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ ПЪРВИЯТ МАЧ НА ОСТРОВА

НАГЛАСИТЕ

"Работата ми е да помогна на отбора да се класира за следващия етап. Искам "Сити" да атакува от първата минута и да се борим за резултата. Задължително е да вкараме гол. "Монако" е страхотен отбор", каза Гуардиола, който се готви за стотния си мач в евротурнирите. Испанецът очаква нов качествен мач. И "Манчестър сити" да атакува. "Най-добрата защита е, като си вкараш положенията. Този, който само мисли за защитата, е обречен на провал. Най-важното е да вкараме. Отбелязахме пет гола в първия мач, но не беше никак лесно", добави Гуардиола.

Треньорът на "Монако" Леонардо Жардим предупреди, че нищо в двубоя не е ясно. Очаква се Радамел Фалкао да бъде в състава на домакините. Извън отбора е наказаният Камил Глик, а Габриел Бошилия и Гуидо Карийо са контузени.

"Сити" няма проблеми с контузени или наказани.

СТАТИСТИКАТА

"Манчестър сити" никога не е губил от френски отбор в евротурнирите, като има две победи и две равенства. "Монако", от своя страна, винаги е отстранявал английските си съперници в плейофите в Шампионската лига ("Манчестър юнайтед 1997-98, "Челси" 2003-04 и "Арсенал" 2014-15). Двата отбора са запазвали "суха мрежа" само по веднъж през сезона в Шампионската лига.