Конте затвори устата на Специалния с контраатака

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Челси Антонио Конте се слави като един от най-темпераментните специалисти в света. За пореден път по време на мач на неговия тим, той скачаше и даваше постоянно наставления. "Сините" снощи отстраниха Манчестър Юнайтед с 1:0 на "Стамфорд Бридж", а "червените дяволи" изреваха, че Андер Ерера е бил изгонен пресилено и това е обърнало мача.

Конте не може да си трае и отвърна веднага на думите на Жозе Моуриньо, че съдията Майкъл Оливър е решил мача в полза на домакините.

"От началото на мача не бе позволено на Азар да играе футбол. Всеки може сам да прецени ситуацията с червения картон. Когато на терена има талантливи играчи, понякога съперникът се опитва да ги сплаши с по-остри влизания. В тази ситуации съдията е длъжен да защити играчите, защото иначе може да се стигне до тежка контузия. А те не се спряха да ритат Азар. Изиграхме отличен мач срещу много силен съперник. Според мен Юнайтед има най-добрия състав в лигата с най-добрите играчи и трябва да сме доволни, че успяхме да ги отстраним. Сега ни предстои труден полуфинал, но и четвъртфинала не бе лесен. На “Уембли” ще се изправим срещу Тотнъм, който също е много опасен, но нека първо да се насладим на тази победа”, каза Конте.