Ялов ЦСКА страда в края срещу слабака Монтана

снимка: cska.bg

ЦСКА би само с 2:1 тоталния аутсайдер Монтана на Армията в среща от 24-ия кръг на Първа лига. Домакините поведоха през първата част с голове на Меркадо и Киро Десподов. Първо в 28-ата минута Десподов подаде хубаво от въздуха към Меркадо и за чернокожия играч не остана друго, освен на празна врата да вкара. После Десподов заби второ попадение в 39-ата минута. Той без изведен на празна врата и със шпагат отбеляза.

През втората част "червените" направиха куп непростими пропуски пред свалилия гащи Монтана. Уникални люхове имаше най-вече Кевин Кубемба. Изключително странно е как този човек е попаднал на Армията и кой го е довел. Два пъти сам срещу вратаря Кубемба не уцели вратата, а после от чиста позиция вместо да вкара с глава неадекватникът игра с ръка.

В края на срещата Монтана дори върна интригата. Резервата Петър Атанасов-Косъма получи пас от Сергей Георгиев и излезе очи в очи с Китанов, след което лесно насочи топката във вратата на ЦСКА.

Все пак ЦСКА изкова 3 точки и леко надигна глава след болзенената загуба миналия кръг от кръвния враг - Левски.

За поредно домакинство трябва да се подчертае, че Армията остава празна. Едва около 1500 души гледаха на живо мъката в "червено". ЦСКА е трети в класирането, а Монтана твърдо последен.