ИСТОРИЧЕСКО! Театралната трупа на Барса изрита ПСЖ след луда драма на "Камп Ноу"

снимка: БГНЕС/EPA

Драма, емоции и пълен трилър на "Камп Ноу" в 1/8 финален мач реванш между Барселона и ПСЖ. Каталунците преобърнаха историята на най-комерсиалния клубен турнир. Барса разгроми ПСЖ с 6:1 и навакса изоставане от 0:4 от първия мач. За пръв път отбор успява да върне пасив от 4 гола в ШЛ.

Sporta.bg проследи двубоя на живо, а всичко по-интересно може да видите ТУК.

Суарес откри резултата след разбъркване в наказателното поле още в 3-ата минута. До края на първата част домакините показаха, че са по-добрият отбор и натискаха своя съперник. Курзауа си вкара автогол в 40-ата минута.

Съдията Денис Айтекин отсъди спорна дузпа за Барса в 50-ата минута, след като играч на ПСЖ се подхлъзна и падна, а Суарес се възползва и се блъсна в него. Меси вкара 11-метровия удар за 3:0.

Кавани обаче имаше шанс да спре устрема на Барса, но тресна гредата. След няколко минути той вкара за 3:1 и умълча "Камп Ноу".

През целия двубой обаче играчите на Барса не спряха да си търсят нарушения и дузпи.

Неймар закова страхотен гол от пряк свободен удар в края на мача. Само 2 минути по-късно съдията отново посочи бялата точка в полза на Барса. Неймар отново вкара и върна мечтите на Барса. Сержи Роберто пък предизвика истинска еуфория с гол в последните секунди за 6:1.

Другите отбори, които се класираха за 1/4 финал са Реал (Мадрид), Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд).