Обичайните заподозрени бутат Челси към титлата

снимка: БГНЕС/EPA

Командата на гения Антонио Конте Челси върви с пълна сила към титла във Висшата лига. "Сините" удариха в лондонско дерби Уест Хям с 2:1 в последен мач от 27-ия кръг. Тимът е лидер в класирането - вече с 66 точки. Тотнъм е втори с 56, а третият Манчестър Сити има 55 точки. Уест Хям остава на 11-а позиция с 33 т.

Челси поведо в 25-ата минута. Бърза контраатака свари неподготвена защитата на „чуковете“, триходова комбинация изведе Еден Азар сам срещу Дарън Рандолф. Последното подаване беше дело на Педро Родригес. Белгиецът финтира стража и изпрати без проблеми топката в празната врата за 0:1. В 41-ата минута Челси можеше да увеличи аванса си. Азар проби отляво и центрира остро в наказателното поле. Там Диего Коста се размина с топката, но тя попадна във Виктор Моузес. Халфът стреля в тялото на Кресуел, избитата попадна в краката на Педро. Испанецът шутира, а Рандолф се намеси респектиращо и спаси. В 50-ата минута Диего Коста се разписа за 0:2. След центриране от корнер испанският национал беше оставен непокрит и от метър отклони топката с коляно в мрежата пред слисаните погледи на Рандолф и колегите му в отбрана. 17 минути по-късно Коста можеше да накаже стража за втори път. Диего овладя топката на точката на дузпата, мигновенно се обърна и стреля. Рандолф с котешки рефлекс обаче плонжира в десния ъгъл и изби коварния изстрел.

В края Уест Хям заби почетно попадение. Реализира го Мануел Лансини в 3-ата минута от добавеното време, но за повече „чуковете“ нямаха сили.