"Орли" изкълваха "орлета" с класика на "Лудогорец Арена"

снимка: БГНЕС

Лудогорец се върна на победния път след 2 неуспешни мача. "Орлите" биха с класическото 3:0 в Разград "орлетата" от Пирин в 23-ия кръг на елитната ни дивизия. 

През първата част домакините се лутаха в добре подредената защита на благоевградчани и не стигнаха до попадение. Явно на почивката Георги Дерменджиев е намерил ваксата, защото последва голеада във вратата на гостите.

Джонатан Кафу в 50-ата и Клаудиу Кешеру в 60-ата и 69-ата минути се разписаха и подпечатаха 3-те точки за Лудогорец. С тези си попадения румънецът поведе с 2 гола в голмайсторската листа на Първа лига. Той е следван от съотборника си Жоао Пауло, който бе привлечен през зимната пауза от Ботев.

Лудогорец показа обичайната си техничана и раздвижена игра, на която Пирин не успя да се противопостави адекватно. Гостите погледнаха към Владо Стоянов едва в последните 10 минути и имаха 2-3 добри шанса да вкарат почетен гол. Те имаха и претенции за дупза, но реферът не ги уважи.

След победата си Лудогорец събра 60 точки и води с цели 12 пред втория Левски. Пирин пък е седми с 28 точки, но утре може да бъде задминат от Ботев или Берое, които се хвърлят в лютото дерби за Тракия в 17.30 часа в Коматево.