Левски възкръсна срещу ЦСКА! Чернототаджия стана герой за синя България

снимка: lap.bg

Левски удари ЦСКА с 2:1 в 135-ото издание на Вечното дерби.

"Армейците" смачкаха "сините" в първия половин час на двубоя, но в този отрязък поведоха само с 1:0 с ранно попадение на Арсенио Нунеш. Той отбеляза с техничен диагонален удар в 5-ата минута

Sporta.bg  проследи сблъсъка от Националния стадион на живо - вижте всичко най-интересно тук!

През втората част Левски възкръсна и обърна тотално събитията и резултата. Първо Китанов спъна глуповато Давид Яблонски в 71-ата минута, а Прохазка от дузпата направи 1:1. После чехът Яблонски, който в родината си е съден за черно тото и уреждане на мачове, се превърна в герой за "синята" част от България. Защитникът се включи при едно центриране от фаул в 79-ата минута и с глава майсторски оплете топката в мрежата, за да накара сектор "Б" да полудее от кеф.

Срещата очаквано изобилстваше от грубости и от двете страни, а играта постоянно бе прекъсвана от неадекватния за пореден път съдия Ивайло Стоянов. Сватбата надуваше свирката за щяло и нещяло, а дузпата за Левски определено не бе кристална.

Спокойно може да се каже, че фаворизираният тим нас ЦСКА тотално разочарова привържениците си, а считаният за обречен Левски се съживи от пепелта в най-важния момент от кампанията в Първа лига. 

Назначеният едва преди 48 часа Николай Митов стартира по-възможно на-удачнив начин втория си престой начело на тима от Герена. За откритие пък може да се счита вратарят Николай Кръстев. Юношата на Левски доказа, че "синята" школа винаги ражда добри играчи под рамката.

След дербито Левски се утвърди комфортно на втората позиция с 48 точки - на цели 6 ЦСКА, които са трети. Лидер е Лудогорец с 57 пункта.