НА ЖИВО! Вечното дерби Левски - ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ):2:1

галерия:

- КРАЙ НА СРЕЩАТА - ЛЕВСКИ ПОБЕДИ ЦСКА С 2:1

- ЦСКА пропусна няколко пъти да изравни чрез Каранга. Вратарят Кръстев прояви чудесен рефлекс.

- ГООООООООООООООООООЛ - в 78-ата минута Левски прави супер обрат и вече води с 2:1. Давид Яблонски се превръща в герой за "сините". Чехът се позиционира страхотно при центриране от фаул и с глава хубаво насочи топката в мрежата на Китанов.

- 74-а минута - Левски бе много близо до пълен обрат. След корнер Георги Костадинов засече от упор топката, но тя премина на сантиментри от страничната греда.

- 70-а минута - ГОООООООООООООООООООООЛ - Левски изравни от дузпа, която бе отсъдена за глуповато нарушение на вратаря Китанов срещу озовалият се в наказателното поле защитник Давид Яблонски. От бялата точка Роман Прохазка бе безкомпромисен и в 71-ата минута "сините" възстановиха паритета.

- В 66-ата минута Китанов спаси далечен удар.

- Бракът в играта на двата тима е над допустимите норми. 

- Втората част стартира мудно, а и мощни димки спряха играта за известно време.

- КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ - 1:0 ЗА ЦСКА. "ЧЕРВЕНИТЕ" ЗАСЛУЖЕНО ВОДЯТ В РЕЗУЛТАТА, ЗАЩОТО БЯХА ПО-ДОБРИЯ ТИМ В ПЪРВИТЕ 30 МИНУТИ. ПОСЛЕ ЛЕВСКИ СЕ ПОСЪБУДИ, НО БЕЗ ДА СЪЗДАВА ОПАСНОСТИ.,

ЕТО ГО ОТМЕНЕНИЯ ГОЛ НА ЛЕВСКИ

- Най-известната фенка на ЦСКА - сексбомбата Петя Димитрова е на трибуните, за да подкрепя любимците си.

4164026

- 35-а минута - Георги Костадинов пробва удар от удобна позиция, но топката прелетя 3 метра встрани от вратата на "армейците".

- Двете агитки взривяват често бомбички и димки, с което задимяват терена на Националния стадион. И "червени" и "сини" обаче впечатлиха с хубави хореографии.

- В 30-ата минута Левски стигна до гол, но той бе справедливо отменен заради засада. Адениджи бе зад защитата на ЦСКА при едно центриране от фаул, което отклони с глава. После Давид Яблонски на празна врата вкара, но флагът на Веселин Мишев вече бе развят.

- След половин час игра Левски най-после успя леко да поуспокои страстите и да овладее натиска на ЦСКА. Именно "армейците" обаче са по-активния тим, докато "сините" нямат адекватни идеи как да стигнат до изгодни положения пред Китанов.

-12-ата минута - младият вратар на Левски Кръстев фаулира на границата на наказателното поле Каранга. Цесекарите поискаха директен червен картон за него, но съдията му показа само жълт.

- Левски не знае къде се намира. Играчите на Николай Митов не могат да си подадат 2 точни паса и това осуетява опитите им да изнесат играта от своята половина. ЦСКА пък е изключително нахъсан и пресата, която осъществяват подопечните на Стамен Белчев е много сериозна

- Още в първите минути защитата на "сините" извърши чутовни глупости и подари на Руи Педро шанс да излезе сам срещу младия страж Кръстев. Португалецът обаче се засуети и изстрелът му бе блокиран от дотичал бранител.

4164024

-5-а минута - ГОООООООООООООООООЛ - 1:0 за ЦСКА. Арсенио Нунеш забива попадение след техничен диагонален удар от 14-15 метра с десния крак.

4164025

- Първи съдийски сигнал на Ивайло Стоянов-Сватбата.

- Преди старта на мача звуча химнът на България.

- Вечното дерби не предизвиква някакъв небивал интерес. По трибуните на Националния стадион има около 17 000 души, макар че времето е чудесно. Все пак двата ултрас сектора са изпълнени и феновете дерат мощно гърла.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вечното дерби Левски-ЦСКА е днес от 14.30 часа. Символичен домакин са "сините", които нямат успех над кръвния си враг от много време. 

Sporta.bg ще следи на живо всичко най-интересно.

4164018

БУКМЕЙКЪРИТЕ

Букмейкърите даваха първоначално изравнени шансове за двата съперника, но в последните 24 часа коефициентите претърпяха сериозна корекция. Големият фаворит е ЦСКА. "2"-ката за "червените" се котира с 2,25, равният е с коефицинет 3.00, а краен успех за Левски е със ставка от 3.50.

МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ

Около 1000 полицаи ще се грижат преди, по време и след дербито да няма изстъпления на славещите се с хулиганите си агитки. Такива обаче вече се случиха и бяха кървави. Враждуващи ултраси са се засекли на "Самоковско шосе" и се е стигнало до юмручни сблъсъци. Сериозно ранени няма.

ИЗХОДНИТЕ ПОЗИЦИИ

"Сините" заемат второ място във временното класиране с актив от 45 точки, докато "червените" са трети с 42. Отборът от "Герена" започна трудно годината, записвайки три мача без победа. "Армейците" пък имат две победи и едно равенство.  Напрежението изглежда по-голямо в "синия" лагер. Тимът е с нов старши треньор след като Елин Топузаков бе заменен от Николай Митов. Бившият наставник на Септември (Симитли) ще трябва да се справя в повторния си дебют начело на Левски без редица футболисти.

СЪСТАВИТЕ

Аут за сблъсъка са Йоргачевич, Пиргов, Александър Александров, Огнянов и Сандберг. Капитанът Веселин Минев попадна в групата за мача, но също не е ясно дали ще е напълно готов. На вратата ще започне Божидар Митрев, който се завърна преди дни в родния си клуб. Нападението на "сините" почти сигурно ще бъде водено от Бабатунде Адениджи, подпомаган от Прохазка и Нар и Аниете.

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев няма особени кадрови проблеми. Извън строя са Александър Дюлгеров и Кирил Десподов. Очаква се сред титулярите да започне Станислав Манолев. Другите в защитата най-вероятно ще са Чорбаджийски, Бодуров и Недялков. Нападението почти сигурно ще бъде водено от Каранга, подпомаган от Арсенио, Меркадо и Педро. 

ВИЖТЕ КАК ПРОТЕЧЕ ПОСЛЕДНАТА БИТКА МЕЖДУ СИНИ И ЧЕРВЕНИ